Dél Coast2Coast

Dél Coast2Coast

Chicagoba - Los Angeles

Helyszín

8 Nap

Augusztus 6-14

Nehéz

Nehézség

Alacsony

Komfort

Program

1. nap: augusztus 6:
Elbúcsúzunk a többiektől Washingtonban, majd még rövid ideig a városban tartózkodunk, megnézzük újra a kedvenc helyeinket, este vonatra szállunk, és az éjszaka során Chicagoba utazunk.

2. nap: augusztus 7:
Reggelre megérkezünk Chicagoba, és egy pár óra alatt felderítjük a Michigan-tó partján fekvő “Szeles várost”. Délután a híres Southwest Chief vasút fedélzetére szállunk, ami arra hivatott, hogy keresztül vigyen minket az Egyesült Államokon. Az éjszakát, az előzőhöz hasonlóan a vonaton alvással töltjük, miközben a vasúton múlatjuk időnket.

3. nap: augusztus 8:
6 államot, és olyan nevezetességeket, mint a kansasi préri, Colorado égbetörő csúcsai és Denver, Új-Mexikó indián vidékei és Albuquerque magunk mögött hagyva érkezünk az Államok egyik talán legnevezetesebb nemzeti parkjának, a Grand Canyonnak bejárataként szolgáló arizonai Flagstaff településére. Éjszakánkat itt a helyi cserkészeknél vendégeskedve
töltjük.

4.-7. nap: augusztus 9-12:
Buszra szállunk, és elindulunk a kanyon South Rim részére, ahol a társaság 2 csoportra válva teszi meg ugyanazt a túrát a következő 4 napban, csak épp a Grand Canyon két különböző pontjáról indulva, és egymással szembe haladva. Ha szerencsénk van, a túra felénél integetni is tudunk egymásnak! 🙂 Olyan híres (kilátó)pontokat érintve fedezhetjük fel ezt a páratlan, a Colorado folyó által az évmilliók során kivájt, átlagban 1500 méter mély természeti képződményt, mint az Indian Garden, Bright Angel vagy Cottonwood. A szállásunk minden esetben a nemzeti park különböző, útbaeső kempingjeiben lesz.
FIGYELEM: Erre az utóprogramra csak akkor jelentkezz, ha nagyon jól bírod a gyűrődést, és szeretnél a teljes felszereléseddel a hátadon komoly túrán részt venni! Bár valószínűleg a hátizsákok letételére lesz lehetőség Flagstaffban, a túra idejére szükséges felszerelést, élelmet, sátrat így is magaddal kell hoznod, ami nem jelent az eredti táskádhoz képest túl nagy súlycsökkenést. Elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, a magabiztos mozgáskoordináció és a szédülésmentesség. A leggyönyörűbb látványnak van fizikumot követelő negatív oldala is: a kanyonban igen meleg időjárás (35-40 °C), és a túra során nagyobb szintkülönbségek leküzdése várható.

8. nap: augusztus 13:
Összepakolunk, és visszatérünk Flagstaffba, ahonnan egy esti vonattal indulunk tovább Los Angelesbe. Éjszakánkat a vonaton töltjük.

9. nap: augusztus 14:
Reggelre megérkezünk az “Angyalok Városába”. Napközben lesz egy kis időnk LA belvárosára, a híres óceánparti Venice Beachre és városrészre, és távolról a szemközti hegyen tündöklő Hollywood feliratot is megcsodálhatjuk. Egy késő délutáni repülőre szállva utazunk haza Magyarországra, ahol másnap már szüleink várnak majd a reptéren.

Legújabbak
instagramról

TÁMOGATÓINK:
X