Közép Coast2Coast

Közép Coast2Coast

Chicago - Los Angeles

Helyszín

10 Nap

Augusztus 6-16

Nehéz

Nehézség

Alacsony

Komfort

Program

1. nap: augusztus 6:
Elbúcsúzunk a többiektől Washingtonban, majd még rövid ideig a városban tartózkodunk, megnézzük újra a kedvenc helyeinket, este vonatra szállunk, és az éjszaka során Chicagoba utazunk.

2. nap: augusztus 7:
Reggelre megérkezünk Chicagoba, és egy pár óra alatt felderítjük a Michigan-tó partján fekvő “Szeles várost”. Délután a híres California Zephyr vasút fedélzetére szállunk, ami arra hivatott, hogy keresztül vigyen minket az Egyesült Államokon. Az éjszakát, az előzőhöz hasonlóan a vonaton alvással töltjük.

3. nap: augusztus 8:
Napközben alszunk, szociális életünk minden szegmensét megéljük: sokat beszélgetünk, játszunk, közben zakatol a vonat, zakatol, két város közt több óra hosszat… Utunk során végignézhetjük az USA igazi “közepének” tájait: a Mississippi folyót, Iowa és Nebraska végtelen kukoricaföldjeit, távolról a Sziklás-hegység déli nyúlványait, majd Utah kanyon-vidéke és Nevada sivatagai következnek.

4. nap: augusztus 9:
Reggelre 7 állam érintése és 5467 km megtétele után megérkezünk a Csendes-óceán partjára, San Franciscoba. Éjszakánkat a Golden Gate hídtól közelében lévő, arra kiváló kilátást nyújtó kempingben töltjük.

5.-9. nap: augusztus 10-14:
Buszra szállunk, és elutazunk az USA 2. leglátogatottabb nemzeti parkjába, a Yosemitebe National Parkba. A Yosemite Valley egyik kempingjében verjük fel sátrainkat, ahol a következő 4 éjszakánkat töltjük. Az itt eltöltött 4 nap során a völgyböl teszünk majd meg csillagtúrákat, olyan híres helyekre mint az Upper Yosemite Fall, Clouds Rest, Half Dome vagy épp a Four Mile Trail. A 4. napon kis pihenő után Wawonába buszozunk, ahol egy másik kempingben alszunk majd. 
FIGYELEM: Erre az utóprogramra csak akkor jelentkezz, ha nagyon jól bírod a gyűrődést, és szeretnél komoly túrákon részt venni! Elengedhetetlen a túrázási tapasztalat, a magabiztos mozgáskoordináció és a szédülésmentesség. A túrák alatt a nagytáskát a központi kempingben tudjuk lerakni majd.

10. nap: augusztus 15:
Összepakolunk, majd a Wawona környékén található Mariposa Groveba teszünk egy napos túrát, ami után este buszra szállunk, és Fresno érintésével utazunk Los Angelesbe. Éjszakánkat a buszon töltjük.

11. nap: augusztus 16:
Reggelre megérkezünk az “Angyalok Városába”. Napközben lesz egy kis időnk LA belvárosára, a híres óceánparti Venice Beachre és városrészre, és távolról a szemközti hegyen tündöklő Hollywood feliratot is megcsodálhatjuk. Egy késő délutáni repülőre szállva utazunk haza Magyarországra, ahol másnap már szüleink várnak majd a reptéren.

Legújabbak
instagramról

TÁMOGATÓINK:
X